Biografie

Selina Freeth is een Nederlandse Ritmische Gymnast en een Slangenmeisje.

Selina behoort tot de beste gymnasten in Nederland. Zij is van Nederlandse-Indonesische afkomst en is geboren op 24 november 1998 te Dordrecht in Nederland. Zij komt uit een gezin van 4 kinderen en is daarvan de jongste. Zij was van jongs af aan al bezig met haar lenigheid. Op 5 jarige leeftijd werd haar talent ontdekt toen haar oudere zus (Michelle Freeth) haar mee nam naar haar vereniging OKK Dordrecht. Al snel werd ze opgenomen in de klasse 5 van de pupillen en groeide uit tot het hoogste niveau A waar ze veel eerste prijzen behaalden. In 2007 deed ze voor de derde keer mee aan het districtkampioenschap Zuid-Holland. Hier behaalde ze voor de 3e keer in aaneengesloten jaren de 1e plaats.  in 2008 werd ze Nederlands Kampioen Meerkamp (goud op alle onderdelen) op het hoogste niveau. Als 7 jarige getalenteerde gymnaste vermaakte ze het publiek tijdens de wedstrijden door een lenigheidsdemonstatie te geven.

Daarnaast heeft ze ook deelgenomen aan TV programma‚Äôs: Hollands Got Talent tot de halve finale en Nickelodeon Super Star Stunt Show, 1ste prijs gewonnen klik hier voor de website.

Ze is ook te zien in de nieuwe speelfilm van Ernst en Bobbie en het geheim van de Monta Rossa als edelfigurante een rol als slangenmeisje in een circus en Dik Trom als Ballerina. Ook doet ze het goed in het modellenwerk.